Drone Huren

Een drone hurendrone huren

Het is tegenwoordig steeds gebruikelijker (en het wordt daardoor ook steeds aantrekkelijker) om een drone te huren. Een drone huren kan een mooi alternatief zijn, als je niet de financiële middelen hebt om een drone aan te schaffen, of als je een drone niet frequent wilt gebruiken. De verhuurbedrijven voor drones zijn dan ook sterk in opkomst. Maar hebben hoge eigen-risico’s van €2000,-.

Wat is een goede starters drone?

Een drone is een onbemand luchtvaartuig, bijvoorbeeld een helikopter of een vliegtuig. Er zijn diverse modellen, van simpel tot zeer geavanceerd, in diverse prijsklassen.

Drones worden altijd op afstand bestuurd. Dit kan van een locatie dichtbij de drone, tot op vele kilometers. Drones zijn afkomstig uit militaire luchtvaart waar ze gebruikt worden om (geheime) luchtopnames te maken. Tegenwoordig wordt het gebruik van drones steeds uitgebreider en kan ook de hobbyist gebruik maken van instap drones.

Waarom een drone huren?

Een drone huren door particulieren is vrijwel altijd voor promotiedoeleinden, of recreatief gebruik. Gebruikers als ✓ defensie, brandweer, politie en beveiligingsbedrijven hebben vaak eigen drones. Bij recreatief gebruik moet je bijvoorbeeld denken aan een: personeelsfeest, bedrijfsfeest, bedrijfsuitje, promotievideo, bedrijfsvideo of een bruiloft. Ook de agricultuur maakt vaak gebruik van het huren van drones, bijvoorbeeld om te zien hoe de gewassen groeien.

Start nu met jouw Drone vlucht   en haal ook automatisch klanten binnen.

Huren met piloot

Het is mogelijk om drones te huren zowel met, als zonder piloot. Als er buitenopnames worden gemaakt, is het vanuit de Nederlandse wetgeving verplicht dat er een drone cameraman en een waarnemer aanwezig zijn om de piloot te assisteren. Voordeel van het huren van een drone met piloot is, dat je te maken hebt met een professional die precies weet hoe hij de drone moet besturen. Je kunt met hem of haar nauwgezette afspraken maken over wat je precies gefilmd of gefotografeerd wilt hebben.

Huren zonder piloot

droneEen drone huren zonder piloot is ook mogelijk. Meestal gaat het hier om eenvoudig bedienbare en minder geavanceerde apparaten, waar vrijwel iedereen mee uit de voeten kan. Vaak zijn ook het bereik, hoogte, snelheid en vliegduur van mindere capaciteit dan een professioneel apparaat.

Deze drones kunnen meestal zelfstandig opstijgen en landen. Als de batterij bijna leeg is, vliegt hij ook zelfstandig terug naar het opstijgpunt. Er wordt in de meeste gevallen een app bijgeleverd die je kunt downloaden. Met deze app kun je op je smartphone de drone besturen en de vlucht volgen. Helaas crashen de meeste drones tijdens de eerste 3 vluchten. En zijn ze specifiek uitgesloten van de verzekeringen.

De kosten bij onze diensten

De kosten van het huren van een drone liggen sterk uiteen. Dit heeft vooral te maken met de wensen en eisen van de klant. Het huren van enkel en alleen een drone is goedkoper dan een drone huren van een drone piloot, cameraman en waarnemer. De meeste verhuurbedrijven werken dan ook met maatwerk.

Als de klant zijn wensen opgeeft, maakt het bedrijf een offerte die eventueel weer kan worden bijgesteld. Echte eenheidsprijzen of pakketprijzen zijn er (nog) niet in de wereld van de drone verhuur. Om een richtlijn te geven: je huurt een drone altijd per dagdeel en je bent sowieso meer dan €100,- kwijt.

✓ Bel ons daarom gelijk voor een prijs via de telefoon.

077 374 52 46 (Piloot Justin, eigenaar Video Van)

Geen zorgen wij rekenen géén reiskosten in Nederland.